Izdavanje stanova u mesecima KORONE

Izdavanje stanova u mesecima KORONE

 

Iako je proteklih meseci u toku pandemije porasla ponuda stanova za izdavanje, situacija se polako vraća u normalu bez obzira na "drugi talas"

U Beogradu prethodnog meseca nije zabeležen pad tražnje a slična situacija se očekuje i narednih meseci. 

Obzirom na upis studenata na fakultete već sada raste tražnja za stanovima koji su prilagodjeni studentskom zivotu. Vrhunac potražnje se standardno očekuje u avgustu i septembru. Cene najma ovakvih stanova, u glavnom garsonjera ili jednosobnih stanova se kreću od 120 evra pa na više u zavisnosti od lokacije. Ono što možda može zabrinuti zakupodavce koji očekuju studente je to da praksa online nastave može da se nastavi i posle epidemije što može dovesti do toga da određeni broj studenata nema potrebu da iznajmljuje stan.

Najgora situacija je kod stanova NA DAN. Obzirom na izostanak turista, takvi stanovi su već neko vreme prazni ili su se vlasnici odlučili da ih izdaju na duži vremenski period.

Sve u svemu, svi se susrećemo sa nečim novim što utiče na kompletno tržište, ne samo nekretnina, već i skoro svega ostalog. Verujemo da će se situacija vrlo brzo normalizovati, ali i da možda nešto slično možemo očekivati i naredne godine i trebamo na to biti spremni.

 

2024. Sva prava zadržana. Vuk Nekretnine
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.