Zašto angažovati agenciju za nekretnine

Zašto angažovati agenciju za nekretnine

 

U vremenu u kojem živimo, gde su skoro sve informacije lako dostupne, sigurno se mnogi zapitaju ZAŠTO ANGAŽOVATI AGENCIJU ZA NEKRETNINE??? Postoji mnogo različitih kanala komunikacije za kupovinu ili prodaju nekretnina. Na raspolaganju je na prvom mestu internet ali tu su i druge klasične metode oglašavanja. Pokušaćemo da objasnimo koje su to prednosti angažovanja agencije.

Pre svega da bi neko lice moglo da se bavi posredovanjem u prometu i zakupu nepokretnosti, odnosno da otvori agenciju za nekretnine mora da ispuni određene zakonske uslove. Jedan od tih uslova je da mora da ima položen stručni ispit, odnosno da ima licencu, ili da zaposli nekog sa licencom. Polaganje stručnog ispita organizuje država, a položen ispit je potvrda agentu o znanju iz oblasti prava, ekonomije, marketiga i gradjevine. Naravno iz ovih oblasti je obradjeno ono osnovno što je potrebno za posredovanje u prometu nepokretnosti.

Svaka agencija štedi klijentu kako vreme tako i novac i to na više načina.

Pre svega, agencija nudi pravnu i materijalnu sigurnost svakom klijentu, učestvovanjem u celokupnom procesu kupoprodaje.

Na samom početku, svaki klijent, bilo da je kupac ili prodavac, mora se identifikovati svojim ličnim podacima. Agencija snosi troškove kompletnog oglašavanja nekretnine, dok sa druge strane prodavci nisu u direktnom kontaktu sa kupcima tako da je angencija u tom slučaju odredjeni filter za klijenta. Naravno, brojne su prednosti agencije kada su u pitanju saveti za kupovinu ili prodaju određene nekretnine, pomoć pri prikupljanju papirologije, ili pomoć u slučaju kada je potrebno u ceo proces uključiti i banku radi podizanja kredita.

Na kraju, kao dodatna sigurnost, takođe još jedan od zakonskih uslova za bavljenje posredovanjem u prometu nepokretnosti je da agencija poseduje i polisu osiguranja od profesionalne odgovornosti koja dodatno štiti klijente. Ova polisa se retko aktivira ali nikada se ne zna kada će zatrebati.

Naravno da je na svakome ko reši da se upusti u odredjenu vrstu prometa nekretnina da li će u pomoć pozvati agenciju, ali naš savet je da to svakako i uradite.  Jer nije sve ono što se čini da će biti materijalno povoljnije za klijenta uvek i bolje, a u ovim situacijama se ipak radi i o životnim pitanjima.

2024. Sva prava zadržana. Vuk Nekretnine
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.